Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

_ανακύκλωση χαρτιού_

Γεια σας....
Ανακύκλωση χαρτιού ο τίτλος!!
Τι είναι όμως η ανακύκλωση και γιατί το αναφέρω τώρα;;  Ανακύκλωση είναι η αξιοποίηση των χαρτιών που προορίζονται για τα σκουπίδια ή θεωρούνται απορρίμματα με στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

      Επιστρέφοντας από τη δουλειά την Παρασκευή είδα στο δρόμο σχισμένα βιβλία, πολλά σχισμένα βιβλία! Στάθηκα, πάγωσα για μία στιγμή αλλά μετά από λίγο έφυγα. Λίγο πριν φτάσω στο σπίτι,ενώ σχεδόν είχα σταματήσει να το σκέφτομαι, περνώντας έξω από ένα σχολείο......βιβλία παντού!Κάπου εκεί σκέφτηκα πως έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε όσο γίνεται αυτό το φαινόμενο.. Όμως  κάποιες δουλειές δε μου επέτρεψαν να το μοιραστώ αμέσως, παρόλο που είναι πολύ σημαντικό και όσο το καθυστερούμε, τόσο πιο πολλά βιβλία πεταμένα θα συναντούμε!

    Τα σχολεία τελείωσαν, όλα τα παιδιά σπεύδουν να απαλλαγούν από τα βιβλία που τόσο καιρό τους βασάνιζαν! Τα καταλαβαίνω απόλυτα, μιας και εγώ _χωρίς να είμαι καθόλου περήφανη γι'αυτό_ κάποιες φορές τα πέταξα.. Αλλά πρέπει όσοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση του χαρτιού, να κάνουμε κάτι.. Έστω μια ενημέρωση, μια προώθηση! Πρέπει να μάθουν αν δεν τα θέλουν, αν θέλουν τόσο πολύ να τα πετάξουν, να "πάρουν το αίμα τους πίσω" που τόσο καιρό τους βασάνιζαν τουλάχιστον να τα πετάνε  στους κάδους ανακύκλωσης.. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της ανακύκλωσης βρήκα μια πολύ καλή σελίδα, στην οποία αναφέρονται οι επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον καθώς και τη σημασία της ανακύκλωσης του χαρτιού! 


ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, μια λέξη με πολλές εναλλακτικές!
  • Χρησιμοποιούμε και τις δύο όψεις του χαρτιού όταν γράφουμε ή εκτυπώνουμε
  • Προτιμούμε μολύβι και γομολάστιχα όταν γράφουμε κάτι πρόχειρο
  • Φυλάμε τα υπολείμματα από καθαρά χαρτιά για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε για σημειώσεις, πρόχειρα τετράδια ή για αυτοσχέδια μπλοκ τηλεφώνων
  • Χρησιμοποιούμε ξανά παλιούς φακέλους
  • Προτιμούμε τις τοπικές δανειστικές βιβλιοθήκες
  • Μοιραζόμαστε τα βιβλία και τα περιοδικά με τους φίλους μας και φτιάχνουμε στέκι για ανταλλαγές βιβλίων στο σχολείο
  • Δωρίζουμε ή χαρίζουμε τα βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια
  • Κόβουμε το χαρτί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και φτιάχνουμε οριγκάμι
  • Φτιάχνουμε αντικείμενα από παπιέ μασέ (paper mache)
  • και βέβαια μην ξεχνάμε τα κοσμηματάκια από χαρτί!!! 
             _και ναι, έχω κάνει κι εγώ και θα σας τα παρουσιάσω πολύ σύντομα_




Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για το περιβάλλον ρε γαμώτο!!




Blog Widget by LinkWithin

Πες κι εσύ τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
_γιατί η γνώμη σας μετράει_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...