Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εσύ γνωρίζεις τα "Birthstones"??... "Birthstone" Ιουνίου!


 Τι είναι τα "Birthstones"?? Ας μάθουμε και κάτι, όχι μόνο κατασκευές!!!
"Birthstones" είναι οι «πολύτιμοι λίθοι που συνδέονται με την ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου. Η χρήση τους πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και υγεία! Εδώ και καιρό υπερφυσικές δυνάμεις έχουν αποδοθεί  από τους αστρολόγους σε ορισμένους πολύτιμους λίθους».
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από “Birthstones”. Λαμπερά κοσμήματα και  πολύτιμοι λίθοι, το καθένα με τη δική του ιστορία και  μύθο συμπληρώνουν το παζλ μιας καταπληκτικής συλλογής. Βγαλμένοι από βιβλικές  ιστορίες, λαογραφικά παραμύθια και κρυφές πτυχές της ιστορίας, αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι έχουν μια ιδιαίτερη θέση τόσο στις καρδιές όσο στα μυαλά των ανθρώπων.
Κάθε “birthstone” της συλλογής έχει διαφορετική «όψη και χρώμα», όπως άλλωστε και κάθε μήνας του χρόνου. Κάθε μήνας χαρακτηρίζεται από τo δικό του “birthstone”, το οποίο  θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μαζί  την προέλευση καθώς και διάφορα ιστορικά , ασήμαντα, σημαντικά, σκοτεινά και άλλες φορές αστεία γεγονότα που σχετίζονται με το καθένα από αυτά!


Λοιπόν πάμε γρήγορα να δούμε το “birthstone” του Ιουνίου… γιατί  ίσα ίσα τον προλαβαίνουμε τον Ιούλιο!! To ‘’birthstone’’ του Ιουνίου είναι το πολύ γνωστό σε όλους μας μαργαριτάρι χρώματος λευκό!

Ας μάθουμε λοιπόν για το μαργαριτάρι! Τα μαργαριτάρια, στολίδια αξεπέραστης ομορφιάς και  κομψότητας , προέρχονται  από μία από τις ταπεινότερες μορφές ζωής, το μαλάκιο. Οι  αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν πολλές ιστορίες για να εξηγήσουν την προέλευση του birthstone του Ιουνίου. Οι  Έλληνες είχαν την  πεποίθηση ότι τα μαργαριτάρια ήταν δάκρυα χαράς που τινάχτηκαν από τα μάτια της θεάς του έρωτα, όταν αυτή γεννήθηκε από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τον αραβικό θρύλο, τα μαργαριτάρια σχηματίστηκαν όταν τα στρείδια δελεάστηκαν από το όμορφο φεγγάρι, έφυγαν από τα βάθη του ωκεανού, και στη συνέχεια έπεσαν σαν φεγγαρόλουστες δροσοσταλίδες από τον ουρανό. Τέλος οι  Κινέζοι αρχαία πίστευαν ότι αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι προέρχονταν από τους εγκεφάλους των δράκων.
  Η επιστημονική εξήγηση για τα φυσικά μαργαριτάρια είναι σχεδόν τόσο μυστήρια όσο μια λαογραφία. Όταν ένα ερεθιστικό, όπως ένα μικρό παράσιτο εγκαθίσταται  στη σάρκα ενός στρειδιού, ενός μυδιού, ή μιας αχιβάδας, παράγεται μια προστατευτική ουσία που ονομάζεται "μαργάρου". Κατόπιν με τα χρόνια, δημιουργείται ένα λαμπερό στρώμα στρώμα, το γνωστό μας μαργαριτάρι. Τα φυσικά μαργαριτάρια είναι σχετικά σπάνια, οπότε εξελίχθηκε μία διαδικασία κατά την οποία ένα κομμάτι του κελύφους ή χάντρα τοποθετείται μέσα σε ένα μαλάκιο για να τονωθεί η παραγωγή της μαργάρου. Αυτό οδηγεί σε μια καλλιέργεια μαργαριταριών, που αντιπροσωπεύει το 90 τοις εκατό περίπου της βιομηχανίας μαργαριταριών.
Δύτες βρίσκουν φυσικά μαργαριτάρια στον Περσικό Κόλπο, καθώς και στα ύδατα ανοικτά της Ιαπωνίας, στα νότια νησιά του Ειρηνικού, καθώς και  στις ακτές του Παναμά, της Βενεζουέλας, και της Καλιφόρνια. Το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανικής καλλιέργειας μαργαριταριών πραγματοποιείται στην Ιαπωνία και στα παράκτια ύδατα της Αυστραλίας. Καθαρό λευκό, ροζ, κίτρινο, γκρι και μαύρο είναι τα χρώματα στα οποία κυκλοφορούν αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι. Υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία σε  σχήματα και μεγέθη.
Τα μαργαριτάρια αποτελούν πάθος και πολλές φορές εμμονή για τους  ανθρώπους ανά τους αιώνες. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε κοσμήματα και σαν φάρμακο για τη θεραπεία της καρδιάς και διαφόρων στομαχικών διαταραχών. Μερικοί πολιτισμοί ορκίζονται στα μαργαριτάρια ως αφροδισιακό. Αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι έχουν κοσμήσει κορώνες, ρούχα, ναούς, και λέγεται ότι είναι ένα από τα αγαπημένα της Κλεοπάτρας.
Κάποτε μόνο άνθρωποι που κατείχαν βασιλικά αξιώματα χρησιμοποιούσαν τα μαργαριτάρια σαν κοσμήματα, αλλά πλέον αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι παρατηρούνται σε  όλες τις τάξεις του λαού. Συνεχίζουν να θεωρούνται ως σημάδι καλού γούστου και φινέτσας καθώς και ένα σύμβολο καθαρότητας. Χρησιμοποιούνται επίσης πολύ συχνά σαν δώρα για τον εορτασμό ενός γάμου  ή της γέννησης ενός παιδιού. Τα μαργαριτάρια είναι τέλειο δώρο της φύσης, κατάλληλα για όλες τις ηλικίες, και φοριούνται με τα πάντα, από ένα απλό τζιν μέχρι μία επίσημη βραδινή τουαλέτα.
           Λέγεται όμως ότι για να κρατήσουν τα μαργαριτάρια σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να τα φορούν. Φυσικά έλαια του δέρματος τα βοηθάει να κρατήθουν ζωντανά και λαμπερά. Αν τα μαργαριτάρια δε φοριούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η φυσική γυαλάδα τους μπορεί να χαθεί, μπορεί να θαμπώσουν και μερικές φορές γίνονται σκούρο κόκκινο. Μια συμβουλή!!! Μην αποθηκεύετε μαργαριτάρια σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε πλαστικό σάκο, αφού τα μαργαριτάρια πρέπει να αναπνέουν και να ανταποκριθούν στις φυσικές αλλαγές της υγρασίας. Τα μαργαριτάρια είναι επίσης ευάλωτα σε γρατζουνιές και πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από το ξύδι, σπρέι μαλλιών, καλλυντικά, αρώματα και όξινες ουσίες που θα μπορούσαν να τους προκαλέσουν κηλίδες  _αν και αυτό ισχύει για όλα τα κοσμήματα, όχι μόνο μαργαριτάρια_!

Επίσης υπάρχουν δύο ακόμη “birthstones” που θεωρούνται τυχερά για τον Ιούνιο!

_φεγγαρόπετρα_
Το πρώτο είναι μία φεγγαρόπετρα, ένα είδος που ονομάζεται άστριο λόγω της παράξενης ομοιότητά του με την ιριδίζουσα λάμψη του φεγγαριού. Έχοντας μεγάλη ποικιλία σε χρώματα (από διαυγές σε μπλε-λευκό ή ροδακινί), θεωρήθηκε από τους αρχαίους πολιτισμούς ιερή πέτρα, που παρέχει στο χρήστη της μεγάλη πνευματική διαύγεια. Κάποιοι πίστευαν ότι η φεγγαρόπετρα θα μπορούσε να κάνει έναν άνθρωπο αόρατο! Εξορύσσεται στη Σρι Λάνκα, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Μαδαγασκάρη, και τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύεται ότι κάνοντας ένα δώρο από αυτή την πέτρα «χαρίζουμε» υγεία και μακροζωία.

_αλεξανδρίτης_
Το δεύτερο είναι ο Αλεξανδρίτης! Έχοντας κιτρινωπό ή καφετί πράσινο χρώμα, αυτή η πολύτιμος λίθος έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό να αλλάζει χρώμα της σε κόκκινο όταν εκτίθενται σε ένα λαμπερό φως , όπως αυτό των κεριών. Λόγω αυτής της εκπληκτικής ιδιότητας, έχει χαρακτηριστεί από ποιητές σαν "ένα σμαράγδι τη μέρα και ρουμπίνι από τη νύχτα". Ο  Αλεξανδρίτης ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1830 στα Ουράλια όρη , αλλά σήμερα εξορύσσεται κυρίως στη Σρι Λάνκα, τη Ζιμπάμπουε, τη Βραζιλία, το Μιανμάρ, τη Μαδαγασκάρη και την Τανζανία. Είναι ένα σπάνιο και ακριβό είδος πολύτιμου λίθου, και αποτελεί σύμβολο χαράς και της καλής τύχης.
Οι περισσότεροι πιστεύω γνωρίζαμε αυτόυς τους πολύτιμους λίθους αλλά.... ξέραμε όοοοοολα αυτά τα πράγματα ή γνωρίζαμε ότι όσοι γεννήθηκαν τον Ιούνιο αν τους φοράνε θα είναι τυχεροί στη ζωή τους;;;;; Εγώ πάντως δεν τα ήξερα!!!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Να και από εμένα μια...."vintage" δημιουργία!


                

Ναι, ναι τα κατάφερα! Πρόλαβα να ολοκληρώσω την κατασκευή με την οποία θα ήθελα να συμμετάσχω στο διαγωνισμό της Pink Dreamer με θέμα: vintage_μιας και καθυστέρησα να ανακαλύψω αυτό το πολύ όμορφο blogοσπιτάκι_! Είναι ο πρώτος διαγωνισμός στον οποίο παίρνω μέρος και πάλι είμαι χαρούμενη! Σήμερα άλλωστε έγιναν τόσα πολλά δωράκια, ένα παιχνίδι και τώρα αυτός ο διαγωνισμός....
Ας πω τώρα κάποια δυο, τρία πραγματάκια για την κατασκευή μου... Η δημιουργία μου αυτή αποτελείται από ένα κομμάτι ξύλο το οποίο βρήκα στην παραλία που πήγα για μπάνιο μια από αυτές τις πολύ ζεστές μέρες του Ιουνίου! Μόλις το είδα αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτός ο διαγωνισμός και αυτό το πολύ αγαπητό θέμα! Γύρισα στο σπίτι με το ξύλο μέσα στην τσάντα και ξεκίνησα!! Το ξύλο ανα χείρας, χρώματα, πινέλα και χαρτοπετσέτες και να τη η δημιουργία μου!  Ναι χρησιμοποίησα την τεχνική του decoupage, καλά το καταλάβατε!
Η αλήθεια είναι πως αγχώθηκα και "έτρεξα" λίγο για να προλάβω το διαγωνισμό και δεν το πέτυχα ακριβώς όπως θα το ήθελα! Αλλά τι να κάνουμε.........





 Ελπίζω τουλάχιστον το αποτέλεσμα να σας αρέσει κάπως! :)))

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Lets....get to know me!


Και όμως δεν είμαι χαρούμενη μόνο επειδή πήρα το πρώτο μου δωράκι αλλά κι επειδή θα παίξω το πρώτο μου παιχνίδι! Η Κατερίνα από το positive thinking-female code προσκαλεί όσους επιθυμούν να παίξουν το παιχνίδι ερωτήσεων αυτό και εγώ φυσικά και άδραξα την ευκαιρία! Βέβαια αυτό το παιχνίδι έχει ξεκινήσει ένα ολόκληρο ταξίδι που δε θα μπορούσα να μην αναφέρω!! Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε από ένα όμορφο σπιτάκι της Taelia, τουλάχιστον από εκεί εγώ έχω παρακολουθήσει το ταξίδι του, η οποία προσκάλεσε το δελφινάκι να παίξει κι αυτό με τη σειρά του προσκάλεσε όσους επιθυμούν να παίξουν, δίνοντας πληροφορίες για τον εαυτό τους!
Έτσι και εγώ θέλοντας, όσοι ενδιαφέρονται, να με γνωρίσουν καλύτερα δίνω τις απαντήσεις μου!!!














1. Who is your favorite superheroe? Why??
O Ντονατέλο από τα χελωνονιτζάκια! Και ο λόγος? Η μωβ του κορδέλα, φανατική θαυμάστρια του μωβ!!!



2. What is your favorite magazine?
Lifo!! Αρχικά το παίρνουμε δωρεάν αλλά όχι μόνο! Περιέχει και πολύ ωραία άρθρα γενικου ενδιαφέροντος!!



3. Have you ever lived abroad?
Περίπου! Προσπάθησα δηλαδή! Έφυγα για να πάω erasmus για 6 μήνες στο Πόρτο, αλλά.... στις δύο εβδομάδες γύρισα!! Δε μπόρεσα τελικά να το κάνω...



4. If you could only wear one accessory (bracelet, earring, necklace, etc) for the rest of your life, what would you wear?
'Ενα κολιέ, το οποίο και φοράω ήδη! Είναι ένα δώρο από τη μαμά μου και γράφει το ονομά μου _Χριστίνα_!



5. Do you own any animals?
Ναι! Έχω ένα πολύ γλυκό σκυλάκι _γιορκσαιράκι_ τη Μπιζού!!!! :)))) Σκοπεύω άλλωστε να μιλήσω για το "παιδί μου" κάποια στιγμή και στο blogοσπιτάκι μου!



6. How do you know when it's true love?
Αληθινή αγάπη?? Δύσκολοοο, αλλά όταν υπάρχει το καταλαβαίνεις!

7. As for perfume... floral, fruity, foodie, other?
Το pleasures της estee lauder! Φρουτώδες και δροσερό, πολύ καλό για αυτή την περίοδο!

8. Do you have a favorite store to shop at for clothes?
Όοοοχι, δεν έχω!! Μου αρέσει να πηγαίνω σε όλα τα μαγαζιά που συναντώ και αν μου αρέσει κάτι να το παίρνω!



9. What blogging habit gets on your nerves?
Έχω υπομονή γαϊδάρου, αλλά να πω και την αλήθεια δεν έχω δοκιμαστεί ακόμη, μιας και είμαι καινούρια στο θέμα του blogging!



10. What type of music do you like listening to?
Ακούω σχεδόν τα πάντα _ανάλογα με την παρέα και την όρεξη_, όμως με μεγαλύτερη ευχαρίστηση ακούω τα έντεχνα!



11. Are you satisfied with your job?
Τη δουλειά μου??? Αυτό κι αν είναι δύσκολο! Ότι μου αρέσει, μου αρέσει είναι άλλωστε αυτό που σπούδασα _αρχιτεκτονική_, αλλά.... δεν κινείται τίποτα σε αυτή τη χώρα!



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα δωράκι για εμένα και.... δωράκι για εσάς!!!

Γεια σας..... Σήμερα είμαι πολύ, μα πάρα πολύ χαρουμενη!! Και ο λόγος;;;
Δέχτηκα το πρώτο μου δωράκι από τη γλυκύτατη Dimi με αφορμή τις δύο βδομάδες που έκλεισε το blog της! Χαρίζει όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους τους αναγνώστες της αυτή την πανέμορφη φωτογραφία, με ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι... 
Οπότε την ευχαριστώ γι'αυτό το πολύ όμορφο δωράκι και της εύχομαι να τα εκατοστήσει!!
Και επειδή "ζήλεψα", αφού και το δικό μου σπιτάκι είναι νέο και μάλιστα χθες έκλεισε κι εμένα δύο βδομάδες, αποφάσισα να χαρίσω και στη Dimi και σε όλους όσους με τα καλά σας λόγια με έχετε κάνει να αισθανθώ όμορφα μέσα σε τόσο λίγο καιρό, αλλά και σε όσους με στηρίζουν με την παρουσία τους εδώ! Σας ευχαριστώ!!

Σας αφήνω, λοιπόν, σαν δωράκι μια εικόνα με την αγαπημένη Sarah Kay και σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι με έναν υπέροχο ήλιο και με αγαπημενά πρόσωπα!
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κοσμηματάκια από χαρτί!

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!
Να τα και τα κοσμηματάκια από χαρτί που υποσχέθηκα!
Όπως ανέφερα και στην ανάρτηση για την ανακύκλωση του χαρτιού υπάρχουν ποικίλοι τρόποι να επαναχρησιμοποιήσουμε το χαρτί_το οποίο ίσως και να μας φαινόταν άχρηστο πλέον_ Δεν πετάμε  όμως τίποτα, περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία όλα κάπου μπορούν να χρησιμεύσουν! Ακόμη όμως κι αν αδυνατείς λόγω χώρου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο να τα κρατήσεις, υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα το xariseto.gr όπου μπορείς να χαρίσεις ότι δε χρειάζεσαι! Κάποιος άλλος μπορεί να το χρειάζεται!!

Ωστόσο, ένας από τους τρόπους επαναχρησιμοποίησης είναι η δημιουργία κοσμημάτων από χαρτί! Αυτό έκανα λοιπόν κι εγώ, έφτιαξα κοσμηματάκια! Περιοδικά και εφημερίδες έχουν κατακλύσει το σπίτι_ βλέπετε διαβάζω και πολύ, τρομάρα μου_ Ελπίζω κάποια στιγμή όλα αυτά να καταφέρουν να πάρουν τη νέα τους μορφή, όποια κι αν είναι αυτή!

Προς το παρόν λίγες σελίδες μόνο στάθηκαν τυχερές και... μεταμορφώθηκαν! Άλλες σε καρφίτσα, άλλες σε βραχιόλι και κάποιες τυχερούλες σε σκουλαρικάκια! Για να δούμε όμως αν και ποιες θα είναι τόσο τυχερές ώστε να καταφέρουν να διακοσμήσουν κάποιο πέτο, κάποιο χέρι και κάποια αυτάκια!






 








Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

_ανακύκλωση χαρτιού_

Γεια σας....
Ανακύκλωση χαρτιού ο τίτλος!!
Τι είναι όμως η ανακύκλωση και γιατί το αναφέρω τώρα;;  Ανακύκλωση είναι η αξιοποίηση των χαρτιών που προορίζονται για τα σκουπίδια ή θεωρούνται απορρίμματα με στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

      Επιστρέφοντας από τη δουλειά την Παρασκευή είδα στο δρόμο σχισμένα βιβλία, πολλά σχισμένα βιβλία! Στάθηκα, πάγωσα για μία στιγμή αλλά μετά από λίγο έφυγα. Λίγο πριν φτάσω στο σπίτι,ενώ σχεδόν είχα σταματήσει να το σκέφτομαι, περνώντας έξω από ένα σχολείο......βιβλία παντού!Κάπου εκεί σκέφτηκα πως έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε όσο γίνεται αυτό το φαινόμενο.. Όμως  κάποιες δουλειές δε μου επέτρεψαν να το μοιραστώ αμέσως, παρόλο που είναι πολύ σημαντικό και όσο το καθυστερούμε, τόσο πιο πολλά βιβλία πεταμένα θα συναντούμε!

    Τα σχολεία τελείωσαν, όλα τα παιδιά σπεύδουν να απαλλαγούν από τα βιβλία που τόσο καιρό τους βασάνιζαν! Τα καταλαβαίνω απόλυτα, μιας και εγώ _χωρίς να είμαι καθόλου περήφανη γι'αυτό_ κάποιες φορές τα πέταξα.. Αλλά πρέπει όσοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση του χαρτιού, να κάνουμε κάτι.. Έστω μια ενημέρωση, μια προώθηση! Πρέπει να μάθουν αν δεν τα θέλουν, αν θέλουν τόσο πολύ να τα πετάξουν, να "πάρουν το αίμα τους πίσω" που τόσο καιρό τους βασάνιζαν τουλάχιστον να τα πετάνε  στους κάδους ανακύκλωσης.. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της ανακύκλωσης βρήκα μια πολύ καλή σελίδα, στην οποία αναφέρονται οι επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον καθώς και τη σημασία της ανακύκλωσης του χαρτιού! 


ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, μια λέξη με πολλές εναλλακτικές!
  • Χρησιμοποιούμε και τις δύο όψεις του χαρτιού όταν γράφουμε ή εκτυπώνουμε
  • Προτιμούμε μολύβι και γομολάστιχα όταν γράφουμε κάτι πρόχειρο
  • Φυλάμε τα υπολείμματα από καθαρά χαρτιά για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε για σημειώσεις, πρόχειρα τετράδια ή για αυτοσχέδια μπλοκ τηλεφώνων
  • Χρησιμοποιούμε ξανά παλιούς φακέλους
  • Προτιμούμε τις τοπικές δανειστικές βιβλιοθήκες
  • Μοιραζόμαστε τα βιβλία και τα περιοδικά με τους φίλους μας και φτιάχνουμε στέκι για ανταλλαγές βιβλίων στο σχολείο
  • Δωρίζουμε ή χαρίζουμε τα βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια
  • Κόβουμε το χαρτί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και φτιάχνουμε οριγκάμι
  • Φτιάχνουμε αντικείμενα από παπιέ μασέ (paper mache)
  • και βέβαια μην ξεχνάμε τα κοσμηματάκια από χαρτί!!! 
             _και ναι, έχω κάνει κι εγώ και θα σας τα παρουσιάσω πολύ σύντομα_




Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για το περιβάλλον ρε γαμώτο!!




Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τι είναι αυτό το "Κρεμαντζόλι"???

Εσύ ξέρεις τι έιναι αυτό το "Κρεμαντζόλι";;; Εγώ πάντως δεν το είχα ξαναακούσει!! Κι όμως σήμερα έμαθα κάτι _σημαντικό ή μη_, πάντως εγώ το έμαθα.. Και λένε ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, οπότε θα το μοιραστώ μαζί σας..Γιατί όμως το αναρτώ εδω;; Γιατί να σας ενδιαφέρει;
Αρκετά σας κράτησα σε αγωνία, γιατί είμαι σίγουρη ότι αγωνιάτε!! Ουφ, για πάμε να δούμε!


Κρεμαντζόλι λοιπόν, σύμφωνα με το slang.gr, είναι οποιοδήποτε αντικείμενο ακαθορίστου προελεύσεως, χρησιμότητας, σημασίας, λειτουργικότητας και σκοπού ύπαρξης (ή γενικά κάτι που εγώ δεν γνωρίζω τι είναι), το οποίο έχει χαρακτηριστικά κάθετη φορά (κοινώς κρέμεται) και υφίσταται συνήθως στο σώμα κάποιου-ας σαν αξεσουάρ και καλά, στην ένδυση του-ης ή οπουδήποτε αλλού. Πιο συγκεκριμένα, ό,τι κρέμεται από πάνω μας και κουνιέται. Στην πράξη, κρεμαντζόλια είναι ένας περιληπτικός όρος για σκουλαρίκια, κολιέ, χαϊμαλιά, μπλιν-μπλινγκ καδένες και όποιο άλλο κόσμημα μήκους τέτοιου που να κουνιέται αβίαστα πέρα δώθε σε κάθε μετρίως απότομη κίνηση. 

Και ναι, είναι αλήθεια όλα αυτά που φτιάχνουμε είναι κρεμαντζόλια!! Είναι τα κρεμαντζόλια μας!!
Δε θα μπορούσα βέβαια να αναρτήσω κάτι χωρίς καμία εικόνα, έτσι σας παρουσιάζω το νέο μου Κρεμαντζόλι!!



Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

_τα πρώτα κολιεδάκια_

Καλό απόγευμα....Να' μαι πάλι! Τα πρώτα κολιεδάκια είναι γεγονός και περιμένουν αγωνιωδώς τα σχόλια σας!




_το ουράνιο τόξο_


"Πολύχρωμες χάντρες, κορδονάκια και κορδελάκια και... να τα τα πρώτα κολιεδάκια!"







  _οι καρδούλες μου_






Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

_πολυμερικός πηλός_ κοσμηματάκια!






Τι είναι όμως ο πολυμερικός πηλός (polymer clay)???









Παρά το όνομά του, ο πολυμερικός πηλός δεν είναι στην πραγματικότητα ένα είδος από φυσικό πηλό. Ο μόνος λόγος που έχει ονομαστεί έτσι είναι λόγω της υφής του και της λειτουργικότητας του που είναι πολύ παρόμοια με αυτή των πηλών που ήταν ήδη διαθέσιμα. Ο πολυμερικός πηλός βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) του οποίου τα συσταστικά σχετίζονται πιο πολύ με του πλαστικού παρά με του πηλού.

Πριν λίγες μέρες, η σχέση μου με τον πολυμερικό πηλό???? Καμίααα!!
Παρακολούθησα όμως ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πολυμερικού πηλού στο πολύ όμορφο μαγαζάκι siempre vivre που βρίσκεται στην Αθήνα!! Και να τα πρώτα αποτελέσματα....




Δαχτυλίδια από πολυμερικό πηλό!















Λουλουδάκια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη!




























Διάφορα σχήματα και χρώματα πολυμερικού πηλού με εικόνες!








Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...